Sculptra - Ansiktsløft uten kirurgi

Sculptra - Ansiktsløft uten kirurgi

Sculptra er en avansert estetisk behandling som benytter seg av en naturlig kollagenstimulator for å gjenopplive huden. Dette unike produktet aktiverer kroppens egen evne til å produsere kollagen, proteinet som er avgjørende for hudens fasthet og elastisitet. Sculptra har dokumentert en imponerende økning på hele 66,5% i produksjonen av kollagen type 1 bare etter 3 måneder. Dette er langt bedre enn det som er oppnådd av andre biostimulatorer på markedet.

Hva gjør Sculptra?

Sculptra er en allsidig behandling som er spesielt effektiv for å redusere rynker, porer og fine linjer. Den er ideell for de som har opplevd tap av ansiktsvolum og hudens naturlige fasthet. Vanlige behandlingsområder inkluderer kinnben, hake, kjevelinje og området rundt øynene. Sculptra kan også brukes til å forbedre hudstrukturen og gi en jevnere hudtone.
Hva er Sculptra og hvor hvilke områder kan du ta det på

Slik fungerer Sculptra

Sculptra fungerer ved å injisere små mengder av produktet under huden. Dette stimulerer kroppens fibroblastceller til å produsere mer kollagen over tid. Den gradvise økningen i kollagen gir en naturlig forbedring av hudens tekstur og fasthet.

Hvor lenge varer effekten?

Effekten av Sculptra varer normalt over 2 år, og mange opplever fortsatt positive resultater opp til 3-4 år etter siste behandling. Vedlikeholdsbehandlinger kan forlenge resultatene etter behov.

Når anbefales sculptra?

Sculptra er spesielt anbefalt for personer over omtrent 40 år som ønsker å gjenopprette ungdommelig vitalitet i huden. Individuelle faktorer som livsstil og genetikk kan også påvirke tidspunktet for når man ønsker å starte behandlingen.

Hvordan foregår en Sculptra-behandling?

En typisk Sculptra-behandling består av flere små injeksjoner i det ønskede behandlingsområdet. Prosedyren kan utføres på en klinikk av en erfaren helsepersonell. Pasienten kan forvente minimalt ubehag under prosessen. 

Vanligvis anbefales en serie på 3-4 Sculptra-behandlinger med en måneds intervall mellom hver. Det er viktig å merke seg at resultatene vanligvis ikke blir tydelige før 6-8 måneder. Sculptra arbeider gradvis ved å bygge opp huden fra innsiden, ved å stimulere kroppens naturlige produksjon av kollagen i de dypere lagene av huden. Denne prosessen tar tid, men gir en trygg, effektiv og naturlig forbedring av ansiktsområdene, med langvarige resultater.

sculptra

Hva kan Sculptra gjøre for meg?

Sculptra kan forvandle aldring ved å gjenopprette kollagenproduksjonen og fornye hudens struktur. Resultatet er en mer ungdommelig og fornyet utseende som kan forbedre din selvtillit og selvbilde. Sculptra gir deg muligheten til å omfavne aldringsprosessen med trygghet og se ditt beste ut i årene som kommer.

De vanligste behandlingene/ indikasjonene med Sculptra er:

  • Innsunken og slapp hud i kinnene.

  • Dype rynker og folder rundt nese og munn (nasolabiale folder).

  • Rynker og linjer ved munnen (marionette linjer).

  • Rynker og linjer på kinn og hake.

Når bør jeg ikke ta injeksjonsbehandlinger?

Sculptra-behandling er ikke anbefalt for gravide eller ammende kvinner eller for de som har en aktiv hudinfeksjon i behandlingsområdet. Det er viktig å diskutere eventuelle medisinske tilstander eller medikamenter du tar med behandlende lege før du starter behandlingen.

Hvordan vil jeg se ut rett etter behandlingen?

Umiddelbart etter behandlingen kan det forekomme lett hevelse, rødhet eller små blåmerker rundt injeksjonsstedene. Dette er vanligvis mildt og avtar raskt. Det er også mulig å oppleve en midlertidig bølgeeffekt i behandlingsområdet, men dette forsvinner etter noen dager.

Sculptra

Gjør behandling med Sculptra vondt?

De fleste pasienter beskriver ubehaget som minimalt. Ofte brukes en lokalbedøvelse for å sikre at pasienten føler minimalt ubehag under behandlingen.

Hvor raskt virker Sculptra?

Sculptra gir gradvise resultater, og det tar vanligvis 6-8 måneder før de første synlige endringene blir merkbare. Dette skyldes den naturlige prosessen med kollagenproduksjon.

 

Praktisk og viktig informasjon etter behandling med Sculptra

Etter behandlingen er det viktig å følge sykepleierens råd og unngå å massere eller trykke på behandlingsområdet. Soling og ekstrem varme bør også unngås de første dagene etter behandlingen.

Kan Sculptra gi bivirkninger/komplikasjoner?

Sculptra er generelt en trygg behandling, men som med alle medisinske prosedyrer kan det oppstå bivirkninger som rødhet, hevelse eller små blåmerker. Disse er vanligvis milde og forbigående. Alvorlige komplikasjoner er sjeldne når behandlingen utføres av kvalifisert helsepersonell

 

Anti-Age Hudpleie

← Eldre innlegg Nyere innlegg →