Kosmetisk Kirurgi

Kosmetisk Kirurgi

Kosmetisk Kirurgi

Øyelokkoperasjon, utstående ører, småkirurgi, føflekker, utvekster

Medisinsk Hudklinikk utfører kirurgi og alle inngrep utføres i henhold til våre strenge kvalitetskrav. Oprasjoner utføres av Plastisk Kirurgi Barbara Hansteen Dahl som er en av norges fremste plastiske kirurger og Overlege dr.med. Thomas Berg F. som er spesialist i plastisk kirurgi.

Den tradisjonelle plastikkirurgien har som hovedmål å gjenskape normal anatomi etter medfødte misdannelser, kreft og skader så langt dette er mulig. Kosmetisk eller estetisk kirurgi er en del av faget som har til hensikt å forbedre eller forynge utseende.

Hvorfor ønsker vi å forbedre, eller til og med forandre vårt utseende? Motivene er mange. Det kan dreie seg om et konkret problem, – noe man sjenerer seg over, eller som man mener reduserer livskvaliteten eller selvtilliten. Man kan ønske å forsinke aldringsprosessen for å stå lengre i jobb og ikke bli stemplet som ”gammel”. Ønske om å bli mer tiltrekkende for det annet kjønn kan være et motiv. Ved å rette på et problem får man ”frigjort” positiv utstråling. Flere har kalt plastisk kirurgi ”surgery of the soul”.

Cosmo Clinic

Cosmo Clinic tilbyr plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger på høyt, internasjonalt nivå. Vi er kjent for særdeles høy pasient­tilfredshet og er svært anerkjent i fagmiljøet.

Plastikkirurg Thomas Berg

Kosmetisk Kirurgi

Overlege dr.med. Thomas Berg f. 1975 er spesialist i plastisk kirurgi. Han har jobbet som kirurg siden 2002.

Overlege dr.med. Thomas Berg f. 1975 er spesialist i plastisk kirurgi. Han har jobbet som kirurg siden 2002. Han har vært ansatt ved Plastikkirurgisk Avdeling, Uppsala Universitetssykehus 2004-2010 hvor han ble spesialist i plastisk kirurgi i 2008. Fra 2010 til 2018 var han overlege ved Plastikkirurgisk Avdeling Rikshospitalet. Thomas Berg har bred plastikkirurgisk kompetanse og har særlig arbeidet med brystkirurgi, avanserte ansikts- og brystrekonstruksjoner med mikrokirurgisk teknikk samt rekonstruksjoner av pasienter med facialisparese (ansiktslammelse). Thomas utfører alle typer kosmetiske inngrep og har spesiell kompetanse innen kosmetiske brystoperasjoner samt kroppsformende inngrep som bukplastikk, fettsuging og fettransplantasjon. Han har doktorgrad innen ansiktslammelser og skrevet en rekke publikasjoner i internasjonale tidsskrifter. Han er medlem av Den norske legeforening, Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi og Norsk Plastikkirurgisk Forening – hvor han også sitter i kvalitetsutvalget.

Plastisk Kirurgi Barbara Hansteen Dahl

Kosmetisk Kirurgi

Barbara Dahl – Spesialist i plastisk kirurgi

Oprasjoner utføres av Plastisk Kirurgi Barbara Hansteen Dahl som er en av norges fremste plastiske kirurger. Barbara Hansteen Dahl er Spesialist i plastisk kirurgi med lang og bred erfaring. Hun Utfører operasjoner som brystforstørrelse, brystreduksjon, fettsuging, øyelokksplastikk, panneløft, ansiktsløftning, rynkebehandling / muskelavslappende injeksjoner etc. Jobber ved 4 klinikker – Oslo, Volda, Hamar og Fredrikstad.

Du finner mer informasjon om Plastiske Kirurg Barbara Hansteen Dahl i et intervju, puplisert i Tidsskrift for Den norske legeforening: Fra modell til skulptør

Plastisk Kirurgi – Øvre og nedre øyelokksplastikk

Øyelokkplastikk er en av de aller vanligste kosmetiske operasjonene.

Øynene sies å være ”sjelens speil” og noe av det første man legger merke til ved et menneske. Øvre og nedre øyelokk er også viktig for helhetsinntrykket av øyepartiet. Overskuddshud på øvre øyelokk er svært vanlig når man blir eldre, men man ser det også hos yngre mennesker. Poser og slapp hud under øynene gir også et ”trett og tyngende” uttrykk.

Operasjonen

Oftest får man lokalbedøvelse, og avslappende medikamenter dersom man ønsker det. Ved en øvre øyelokksplastikk fjerner man hud, noe av tilheftende muskulatur og fettvev hvis dette buler frem. På nedre øyelokk kan man fjerne posene/fettvevet fra innsiden eller utsiden. Dersom huden også er slapp legger man snittet langs øyevippene og fjerner både fettvev og noe hud, samtidig som hud og muskulatur strammes opp.

Det er i regelen ingen smerter av betydning forbundet med inngrepet, men de aller fleste blir blå og hovne. Hevelse og “blåveis” blir mindre uttalt dersom man passer på å kjøle ned øyeregionen (kjølepakning) samt passer på å ha hodet høyt (puter i sengen eller sove i “Stressless”) de første 1-2 dagene etter operasjonen. Etter 1 uke er det meste av blåfargen borte og mange ønsker da å gå tilbake til arbeidet.


Etter operasjonen

Etter operasjonen skal man ligge høyt med hodet og kjøle ned området. Dette reduserer smerte, hevelse og misfarging. Stingene fjernes etter 4 – 6 dager. Arrene blir nærmest usynlig etter 12 uker og kan i mellomtiden skjules med dekkstift.


Bivirkninger

Komplikasjoner etter øyelokksoperasjoner er heldigvis svært sjeldne. Som ved alle operasjoner kan det selvfølgelig forekomme både infeksjon og blødning men dette er særdeles sjelden. Fra utlandet er det beskrevet enkelttilfeller hvor blødninger har gitt trykk på synsnerven. Dette er imidlertid ekstremt sjelden og så vidt vi kjenner til er dette ikke beskrevet å ha skjedd etter øyelokkoperasjoner utført i Norge. Den vanligste komplikasjonen etter øyelokkoperasjoner er drag på nedre øyelokk fordi uerfarne kirurger har fjernet for mye hud (kfr ovenstående).

Generelle retningslinjer

Ved konsultasjonen vil du få muntlig og skriftlig informasjon med tanke på inngrepet du skal igjennom. Generelt kan man si at du skal unngå bruk av medisiner og vitaminer som kan gi blødningstendens. Det gjelder alle medikamenter som inneholder acetylsalicylsyre (Dispril, Aspirin, Albyl-E, Magnyl etc). Du skal heller ikke bruke medikamenter som Ibux, Voltaren, Napren, Orudis, Indocid og naturmedisiner. Dersom man av en eller annen grunn må ta smertestillende tabletter, skal man holde seg til Paracet eller Paralgin Forte.

Av vitaminer er det særlig vitamin-E som gir blødningstendens, men også Omega-3 og tran. Bruker man Marevan må man stoppe med dette 2 – 3 dager før operasjonen. Dette må avtales nærmere med legen. Hvitløk er nesten rent E-vitamin og må unngås. Likeledes ginseng, ingefær og kosttilskudd.


Operasjonsdagen

Du skal ikke spise, drikke og røyke 6 timer før operasjonen. Klare væsker som vann og juice kan inntas inntil 2 timer før inngrepet. På operasjonsdagen og kvelden før skal du dusje og vaske håret med Hibiscrub som du får kjøpt på apoteket.

Kosmetisk Kirurgi

Hibiscrub helkroppsvask før kirurgiske inngrep

Før operasjonen

Før operasjonen får du snakke med kirurgen som tar bilder og tegner på operasjonsområdet med tusj.


Etter operasjonen

Etter operasjonen vil du tilbringe noen timer på klinikken. Du vil få informasjon om forholdsregler med deg hjem. Du kan ikke kjøre bil og må ikke være alene første døgnet. Du bør være i nærheten av klinikken over natten, innen 1 times reisetid fra denne.


I påfølgende dager

I påfølgende dager skal du sørge for bevegelse av ankler og tær, samt innta rikelig væske ved større inngrep. Dette gjør du for å unngå farlige komplikasjoner som blodpropp. Man bruker iblant støttende plagg som skal forhindre hevelse i vevet. Dette vil du få nærmere beskjed om. Du vil få med deg resept på nødvendige smertestillende midler og eventuelt antibiotika.

Hva koster det?

 

← Eldre innlegg Nyere innlegg →