Rynker - Injeksjoner

Rynker - Injeksjoner

Rynker - Injeksjoner

I svært små og fortynnede doser kan muskelrelakserende injeksjoner brukes for å glatte ut fine linjer og rynker. I tillegg har behandlingen god effekt på overdreven svette i armhuler, hender og føtter.

Husk å utføre injeksjonene dine hos en trygg og erfaren klinikk. Behandlingene blir utført av kosmetiske sykepleiere og leger. Alle behandlinger med muskelrelakserende injeksjoner er påkrevd konsultasjon av lege. Konsultasjonen er gyldig i 1 år. Vi har 20 års aldersgrense på alle medisinsk estetiske behandlinger.

Muskelrelakserende injeksjoner og filler! Hva er forskjellen?

Muskelrelakserende injeksjoner bekjemper linjer forårsaket av ansiktsuttrykk. Filler bekjemper linjer som er forårsaket av volumtap.

Muskelrelakserende injeksjoner er et legemiddel som er brukt i over 20 år til medisinsk behandlinger og kosmetisk behandlinger. Injeksjonene virker muskelavslappende og gjør at muskelgrupper ikke kan trekke seg sammen.

Muskelrelakserende injeksjoner injiseres i de små musklene i ansiktet som for eksempel musklene som trekker øyenbrynene sammen og danner sinna rynken. Behandlingen demper musklenes evne til å bevege seg som resulterer i at rynkene blir mindre synlig da den overliggende huden jevnes og glattes ut.

Filler kommer fra det engelske språket og beskriver produkter som injiseres i huden for å rette ut rynker eller fylle ut områder som f.eks lepper.

Filler er en av de mest populære behandlingene vi har her på Medisinsk Hudklinikk. Med årene blir huden tørr og utvikler linjer, folder og rynker. Det er her filler kommer inn i bildet. Filler inneholder hyaluronsyre som tilfører fukt og volum. Mengden og typen filler varierer i forhold til hva du ønsker behandlet og ønsket resultat. Alt fra fine linjer til dype smilerynker og økt volum i leppene.

Muskelrelakserende injeksjoner i medisinsk behandlinger:

 • Nevrologiske spasmer
 • Krampetilstander
 • Skjelende øyne
 • overdreven svette under armene, i håndflater og under føtter

Muskelrelakserende injeksjoner i kosmetisk behandlinger:

 • Redusere rynker
 • Linjer og rynker i glabella (sinnarynken)
 • Linjer og rynker i panne
 • Linjer og rynker rundt øynene
 • Rynker over nesen
 • Løfting av surmunn (munnviker som pga. alder dras nedover)
 • Løfting av øyebryn
 • Hals og hake
 • Linjer og rynker rundt munnen
 • Reduksjon av tanngnissing

Muskelrelakserende injeksjoner

Muskelrelakserende injeksjoner er et stoff som produseres av bakterier i laboratorier. Stoffet blokkerer nerveimpulsene til musklene. Ved å injisere muskelavslappende injeksjon i små muskler i ansiktet, kan man forhindre at det danner seg mimikkrynker. Man behøver ingen tester før behandlingen. Det kan behandles ved første legebesøket om man vil. Det eneste som synes etter behandlingen er en lett rødhet som kan sminkes bort.

Hvilke rynker kan behandles med muskelrelakserende injeksjoner?

De vanligste rynkene som behandles er de mellom øyenbrynene (glabella), de horisontale rynkene i pannen samt rynkene rundt øynene, «kråkeføttene». De rynkene som blir bedre, er de som kommer fram ved muskelbruk, dvs mimikkrynker. De rynkene som er tilstede også når man er helt avslappet i ansiktet, behandles best med Restylane. I mange tilfeller kompletterer Restylane og muskelavslappende injeksjon behandlingene hverandre.

Gjør det vondt å ta muskelrelakserende injeksjoner?

Selve injiseringen kan føles som litt ubehagelig med litt svie, men er unnagjort på få minutter. Jo mer erfaring behandleren har, jo bedre vil det oppleves.

Ser man resultatet direkte? 

Det tar 3-4 dager før man begynner å se effekten av muskelavslappende injeksjon og 1-2 uker før man har full effekt.

Har muskelrelakserende injeksjoner bivirkninger?

Man kan bli litt øm i det behandlede området. Små blåmerker kan i sjeldne tilfeller forekomme etter stikkene. Noen kan få lett hodepine i 1-2 dager etter behandlingen. Det er rapportert at muskelavslappende injeksjon injisert nær øynene i svært sjeldne tilfeller kan føre til en forbigående svekkelse i 1-2 uker av muskulaturen som styrer det øvre øyelokket. Det er ikke rapportert varige bivirkninger av muskelrelakserende injeksjon behandlingen.

Er det noe jeg som pasient skal tenke på etter behandlingen?

Bruk de aktuelle musklene så mye som mulig de første 3 til 4 timene etter behandlingen. Dette øker absorbsjonen av muskelavslappende injeksjonen og effekten av behandlingen.

 • Ikke gni eller massere deg i ansiktet det første døgnet. Massasje kan spre toxinet til nærliggende nerve ender og muskler som kan resulterer i at de lammes/ inaktiveres for en tid
 • Prøv å unngå sminke/ krem de første timene
 • Ikke trene det første døgnet etter behandling

Er det noen som ikke kan behandles med muskelrelakserende injeksjoner?

 • Gravide og ammende skal ikke behandles
 • Om du opplever hudinfeksjon eller herpes i det aktuelle området
 • Har du Myasthenia Gravis eller annen muskelsykdom

Hva koster muskelrelakserende injeksjoner?

← Eldre innlegg Nyere innlegg →